installation: Shopping cart chair

This project is a temporary functional sculptural installation. It transforms a typical metal shopping cart, found far from its shopping mall near a ravine, into a lounge chair and fence like structure overlooking the forest.

Inspired by how utilitarian everyday objects out of context take on new appeal, this abandoned cart was reconstructed to fit into its new environment. The chair was placed among the trees overlooking the small ravine and river where it was found. The branches from adjacent trees were woven through the metal grid.

The transformation also recalls childhood memories of sitting in these carts. Instead of being trash in the forest, the object becomes a resting spot, turning it’s back to the city to be a place to take a break with nature.

Location: Waterloo, Ontario
Event: SIGHT/SITE conference